COCKPIT


2019, REFLEKTIONSRUM TIL STEG FOR STEG, LEJSA, NORGE

”Cockpit” er beliggende i det storslåede landskab i området Gudbrandsdalen i Norge. 
Værket består af flere elementer. Den store symbolske varde er omhyggeligt designet af 42 ton ”dovreskifer” lokal skifer fra bjerget i Dovre .
Varden understøtter en metalkonstruktion, hvor en skulpturel stol kulminerer. Træstolen er sammensat af 72 krydsfinerplader, der omhyggeligt er samlet og formet til perfektion.
Værket giver plads til to personer. Det er let tilgængeligt med en trådstige. Stolen er designet til at omfavne den menneskelige krop og give en følelse af beskyttelse, mens man sidder i fem meters højde. Her har man tid til reflektion, fordybelse og iagttagelse af den storslående natur.
På denne måde er selve kunstværket et sted, man kan komme ind i og smelte sammen med omgivelserne.
 
Værket er lavet til Refleksjonshuset, Steg for Steg, Lesja Norge.
"Claus har med sin kunnskap og følelse for helheten skapt et verk hos oss som løfter deg opp fra hverdagen og hjelper deg til å tenke lange tanker. I møte med Claus sitt verk kan du få en innsikt om deg selv som det ikke umiddelbart er lett å sette ord på. Claus sitt verk som du vil møte når du kommer kjørende til gården er et landemerke for refleksjonshuset."

28/9-19 ÅBNING AF REFLEKSJONSHUSET OG AFSLØRING AF REFLEKTIONSSTEDERNE

LESJA: TILPASNING OG OPSÆTNING AF COCKPIT

LESJA: VARDEN OPBYGGES AF LOKALT SKIFER

RUDER UDSKÆRES - STOLEN PUDSES OG FORMES TIL PERFEKTION - TRANSPORT TIL LESJA

SAMLING OG LIMNING AF STOLEN - METALKONSTRUKTIONEN SVEJSES SAMMEN

OPTEGNING OG UDSKÆRING AF 72 STYKKER KRYDSFINER TIL STOLEN

UDVÆLGELSE AF SKIFER PÅ BJERGET DOVRE

SKITSER - TEKNISKE TEGNINGER OG BEREGNINGER